Konzervatív terápia

Komplex konzervatív terápia (LadyPower) - a méhsüllyedés, a hüvelysüllyedés, a hólyag- és végbélsérv, valamint az inkontinencia műtét nélküli kezelése

www.ladypower.hu

A süllyedéses, sérves problémákat, illetve az inkontinenciát lehet konzervatív, azaz műtét nélküli, illetve műtéti eljárással kezelni. A hüvelyplasztikai műtétek eredménye sokszor nem tartós, hiszen a műtéttől a gátizomzat nem lesz erősebb, alátámasztás nem érhető el velük, mivel gyenge a gátizomzat, csak felfüggesztés.

A műtéti technikák problematikája ösztönözte Dr. Németh Zoltánt, a Bécsi Barmherzige Brüder Kórház nőgyógyász főorvosát egy új módszer kidolgozására 2009-ben, mely a LadyPower komplex konzervatív terápia nevet kapta.

Ez az új módszer akár teljes gyógyuláshoz is vezethet nem csak inkontinencia, hanem méhsüllyedés, hüvelysüllyedés, hólyagsérv és végbélsérv esetén is, elsősorban azoknál, akik röviddel a szülés/szülések után szembesülnek ilyen problémákkal. A módszer azonban ígéretes alternatíva lehet másoknál is, hiszen a gátizomzat erejének növelésével a súlyosabb problémák is mérsékelhetők, panaszmentesség, jelentős javulás is elérhető.

A LadyPower komplex konzervatív terápia három eleme: a hüvelysúly (hüvelykónusz), a kocka szilikonpesszárium és az elektrostimulációs kezelés.

Új! A komplex konzervatív terápiában alkalmazott programokat tartalmazó elektro stimulátor használatba vehető: Győrben, tel: 30/9321772, Miskolcon és Budapesten, tel: 20/5747284. Bejelentkezés a konzervatív terápiára Győr, tel: 30/9321772, Miskolc, Széchenyi út 46. és Budapest, Váci utca 63. tel: 20/5747284.

1. Szilikon kockapesszárium - a LadyPower komplex konzervatív terápia első alapeleme

A szilikon kockapesszárium a kezelés első fázisában gyakorlatilag a gátizomzat tartó funkcióját helyettesíti, míg az meg nem erősödik.

A konzervatív terápiában alkalmazott szilikon pesszáriumnak számos előnye van a ma még mindig nagyon elterjedt keménygumiból készült gyűrűpesszáriummal (Mayer-gyűrű) szemben. a Mayer gyűrűt az orvos helyezi a hüvelybe és három havonta rövid eltávolítás és tisztítás után újra visszahelyezi. A tartós szöveti nyomás a hüvelyhám vérkeringésének romlásához, ez kifekélyesedéshez vezet, ami gennyes-véres folyás formájában okoz problémát és vezet a kezelés kényszerű felfüggesztéséhez.A szilikon kocka pesszárium viselésével ilyen fajta elváltozások nem lépnek fel, mivel a beteg reggel felhelyezi a hüvelybe, este pedig kiveszi, így a szövetek éjszaka regenerálódni tudnak és megszűnik a vérkeringési problémák veszélye. Természetesen megmarad a szexuális élet lehetősége. A szilikon pesszárium kezelése egyszerű, azonnal megszünteti a panaszokat. A megfelelő méret kiválasztása nőgyógyász szakorvos feladata kell, hogy legyen.

2. Hüvelysúly (hüvelykónusz) - a LadyPower komplex konzervatív terápia második eleme

A gátizomzat felépítésére, erősítésére a hüvelysúlyok alkalmazását javasoljuk a konzervatív terápia részeként. Minden harántcsíkolt izom – így a gátizomzat is - ellenállással szemben jobban erősíthető.

A hüvelysúly tampon alakú, számos előnye van az intimtornával szemben, ugyanis a hüvelybe helyezvén azonnal tudatosul, "milyen izmot is kell mozgatnunk". Ha ugyanis a hasi izmainkat mozgatjuk- tipikus hiba a gátizom torna esetén- , akkor a hüvelysúly kiesik a hüvelyből. Klinikai vizsgálatok szerint az intimtornán részt vevő hölgyek legalább 40%-a nem érti a feladatokat, és ezeket rosszul hajtja végre, a hasi izmokat feszítve a gátizomzat helyett. A rosszul végrehajtott gyakorlatok a hasűri nyomás növeléséhez vezetnek, ez pedig a kismedencei izomzat tovább gyengítheti.

3. Elektrostimuláció - a LadyPower komplex konzervatív terápia harmadik eleme

Az elekltrostimulációs kezelés legfőbb indoka az a tény, hogy a szülés során nem csak az izomzat, hanem ennek beidegződése is sérül, így az izomzat egy része nem reagál az idegrendszer összehúzódást provokáló parancsára. Az elektrostimulációs kezelés az ingerületátvitelt javítja, így növeli a regeneráció lehetőségét.

„... 5. Although functional electrical stimulation (FES) has not been studied as an independent modality, it may be used as an adjunct to pelvic floor retraining, especially in patients who have difficulty identifying and contracting the pelvic muscles. (III-C) SOGC CLINICAL PRACTICE GUIDELINE J Obstet Gynaecol Can 2006;28 (12): 1113-1118)

Bővebb információ: www.ladypower.hu

Comments powered by CComment

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk.