Orvosi szótár - Hüvelysúly

Hüvelysúly

A hüvelysúly olyan tampon formájú gyógyászati segédeszköz- nem gésagolyó!-, mely a gátizomzat erősítését szolgálja. A hüvelybe helyezvén, a hüvelysúly egy izomösszehúzódást eredményező reakciót vált ki, így segitségével elkerülhető az a tipikus hiba, melyről a gátizomtornát abbahagyó hölgyek számolnak be. Ugyanis a gátizomtorna során gyakran nehezen lokalizálható a gátizomzati munka, és a hölgyek sokszor a hasi izmaikat húzzák össze a gátizomzat helyett, mely lefelé préseli a kismedence szerveit, így tovább gyengül a gátizomzat.

Hüvelysúly

Fontos kiemelni, hogy a sérves, süllyedéses- hólyagsérv, végbélsérv, hüvelysüllyedés, méhsüllyedés - panaszokkal küzdő hölgyek számára kezdetben érdemesebb fekve használni a hüvelysúlyt, ugyanis állva használva azt tapasztalhatják, hogy akár egy jelentősebb súlybetéttel rendelkező súly is bennmarad a hüvelyben erőfeszítés nélkül. Ilyen esetben arról van szó, hogy a sérvek miatt egyenetlenné vált hüvelyfal tartja meg a hüvelysúlyt, nem pedig a valós izommunka. Tehát a hüvelysúlyt mindaddig fekvő pozícióban kell használni, míg a sérves, süllyedéses tünetek szűnni nem kezdenek, bővebben lásd a komplex konzervatív terápia menüpontot, illetve:

http://www.ladypower.hu/index.php/hu/lady-power-komplex-terapia-elemei

Komolyabb sérvek, süllyedés esetén nem elégséges a hüvelysúly egyedülálló használata, szükséges lehet az elektrostimulációs kezelés, illetve a szilikon pesszárium.

Comments powered by CComment

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk.