GynoProtect

Szülés után is fitten

Fontos üzenet 1

A LadyPower komplex konzervatív terápiában alkalmazott programokat tartalmazó elektro stimulátor használatba vehető, információk az Epi-No ról: Budapest, tel: 20/5747284, Győr, tel: 30/9321772, Miskolc, tel: 20/5747284

Fontos üzenet 2

A konzervatív terápiára időpont egyeztetés a LadyPower rendelőkbe 17 h után:

Budapest, Váci utca 63, tel: 20/5747284, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


Győr, Bartók Béla út 20, tel: 30/9321772, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


Miskolc, Széchenyi utca 46, tel: 20/5747284,  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Fontos üzenet 3

Gubás Péter Doktor Úr budapesti magánrendelése: Váci utca 63 sz fszt.

Időpont egyeztetése: 20/5747284, vagy a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. ,illetve Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.  email címeken.

Orvosi szótár - Végbélsérv - rectocele

Végbélsérv - rectocele

Végbélsérv esetén a gátizomzat elveszti rugalmasságát, erejét, nem képes megfelelni az eredeti kismedencei szerveket tartó, támasztó funkciójának, így a végbél a hüvelybe boltosul, súlyosabb esetben a hüvelybemenetben is megjelenik, abból kidomborodik.

Végbélsérv (rectocele)

Fontos tudni, hogy ez a folyamat semmiképpen sem tekinthető a szüléssel „természetesként” együtt járó jelenségnek, kezelni kell, mert idővel súlyosbodik és nem pusztán esztétikailag okozhat panaszokat.

A végbélsérv, rectocele, tünetei:

– húzó fájdalom deréktájon illetve alul,

- nehéz székletürítés,

- a szexuális érzékelés romlása,

- „tátongó” hüvely

A végbélsérv az esetek többségében nagyon jól kezelhető műtét nélkül, a konzervatív terápia eszközeivel - szilikon kocka pesszárium, elektro stimuláció, hüvelysúly, lásd konzervatív terápia - LadyPower - bal menüpont, illetve www.ladypower.hu. Néhány esetben a műtét lehetőségét sem szabad azonban kizárni, előfordulhat ugyanis, hogy bizonyos okokból a konzervatív terápia mellett mégis el kell végezni a műtétet, ez utóbbi eredménye azonban a tapasztalatok szerint tartósan megmarad, ha megfelelően eddzük a gátizomzatot - lásd hüvelysúly.

Ön itt van: Home Orvosi szótár Végbélsérv - rectocele