GynoProtect

Szülés után is fitten

Fontos üzenet 1

A LadyPower komplex konzervatív terápiában alkalmazott programokat tartalmazó elektro stimulátor használatba vehető, információk az Epi-No ról: Budapest, tel: 20/5747284, Győr, tel: 30/9321772, Miskolc, tel: 20/5747284

Fontos üzenet 2

A konzervatív terápiára időpont egyeztetés a LadyPower rendelőkbe 17 h után:

Budapest, Váci utca 63, tel: 20/5747284, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


Győr, Bartók Béla út 20, tel: 30/9321772, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


Miskolc, Széchenyi utca 46, tel: 20/5747284,  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Fontos üzenet 3

Gubás Péter Doktor Úr budapesti magánrendelése: Váci utca 63 sz fszt.

Időpont egyeztetése: 20/5747284, vagy a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. ,illetve Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.  email címeken.

Orvosi szótár - Méhsüllyedés - descensus uteri

Méhsüllyedés - descensus uteri

A méhsüllyedés- descensus uteri- alapvető oka a gátizomzat meggyengülése, leginkább hüvelyi szülést követően. A gátizomzat elveszti erejét, eredeti, a kismedencei szerveket tartó funkciójának nem képes megfelelni. A méh a hüvelybe süllyed, előbb a beteg azt tapasztalja, hogy „megnyúlik a méhnyak”. Súlyosabb állapotban a méhszály megjelenik a hüvelybemenetben, majd idővel abból ki is bújhat. Végül nem csak a méhszáj, hanem maga a méhtest is kitüremkedhet a hüvelyből.

A méhsüllyedés fázisai

A méhsüllyedés kezelését érdemes a komplex konzervatív terápiával elkezdeni- lásd komplex konzervatív terápia menüpont, LadyPower-, melynek elemei közül a kocka pesszárium rendszerint azonnal mérsékli, megszünteti a panaszokat, az elektro stimulátor újra építi az idegi kapcsolatokat, a hüvelysúly pedig erősíti a gátizomzatot. Fontos kiemelni, hogy süllyedés- hólyagsérv, végbélsérv, méhsüllyedés- esetén azért elsődleges fontosságú a gátizomzat erősítése, mert az tartja alulról a méhet és a kismedence egyéb szerveit, a méhszalagok csak stabilizálnak. /lásd alsó ábrák http://www.ladypower.hu/index.php/hu/orvosi-szotar/28

Ezért javítható a méhsüllyedés is a komplex konzervatív terápia segítségével. Csak e lehetőség után érdemes megfontolni a műtét kérdését, mivel a tapasztalatok azt mutatják, hogy a komplex konzervatív terápia az esetek többségében javulást eredményez- ennek mértéke természetesen függ a probléma súlyosságától és az egyén adottságaitól. Ha a műtét mégis elkerülhetetlennek bizonyul, a gátizom megfelelően végzett edzése mellett- lásd hüvelysúly-, a műtéti eredmény tartósan megmaradhat.

Bővebb információ:

www.ladypower.hu

www.mehsullyedes.info

Ön itt van: Home Orvosi szótár Méhsüllyedés - descensus uteri