GynoProtect

Szülés után is fitten

Fontos üzenet 1

A LadyPower komplex konzervatív terápiában alkalmazott programokat tartalmazó elektro stimulátor használatba vehető, információk az Epi-No ról: Budapest, tel: 20/5747284, Győr, tel: 30/9321772, Miskolc, tel: 20/5747284

Fontos üzenet 2

A konzervatív terápiára időpont egyeztetés a LadyPower rendelőkbe 17 h után:

Budapest, Váci utca 63, tel: 20/5747284, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


Győr, Bartók Béla út 20, tel: 30/9321772, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


Miskolc, Széchenyi utca 46, tel: 20/5747284,  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Fontos üzenet 3

Gubás Péter Doktor Úr budapesti magánrendelése: Váci utca 63 sz fszt.

Időpont egyeztetése: 20/5747284, vagy a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. ,illetve Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.  email címeken.

Orvosi szótár - Inkontinencia

A női vizeletinkontinencia két leggyakoribb típusa a stressz inkontinencia és a sürgősségi vagy késztetéses inkontinencia

Stressz inkontinencia

A vizelet inkontinencia típusai között ez a leggyakrabban előforduló probléma, az esetek mintegy 40%-át teszi ki. Körülbelül kétszer annyi az érintettek száma, mint a második leggyakoribb típust, a sürgősségi inkontinenciát illetően. Gyenge gátizomzat esetén a tüsszentéskor, köhögéskor, emelésnél, nevetéskor, sportolás során illetve terhesség kihordásakor megnövekvő hasűri nyomásnak a gátizomzat nem bír ellenállni és elcsöppen a vizelet. A vizeletcsepegéssel a hölgyek többsége leginkább a szülést követően, illetve a változó korhoz érkezvén találkozik. Szüléskor ugyanis a gátizomzat és a hüvelyfalat rögzítő szalagok is sérülhetnek, a menopausában bekövetkező hormonális változások pedig tovább gyengítik a gátizomzat teherbíró képességét.

Sürgősségi vagy késztetéses inkontinencia

Azok a hölgyek, akik e problémával szembesülnek időnként azt érzik, hogy a húgyhólyagot sürgősen ki kell üríteniük és, minden igyekezetük ellenére képtelenek visszatartani a vizeletet. Az inkontinencia ezen típusánál az alapvető problémát a központi idegrendszer által leadott ingerek és a húgyhólyag működése közti összehangoltság nem megfelelő jellege okozza.

Az inkontinencia műtét nélküli kezelési módjáról bővebben olvashat a Konzervatív terápia menüpont alatt.

Ön itt van: Home Orvosi szótár Inkontinencia