GynoProtect

Szülés után is fitten

Fontos üzenet 1

A LadyPower komplex konzervatív terápiában alkalmazott programokat tartalmazó elektro stimulátor használatba vehető, információk az Epi-No ról: Budapest, tel: 20/5747284, Győr, tel: 30/9321772, Miskolc, tel: 20/5747284

Fontos üzenet 2

A konzervatív terápiára időpont egyeztetés a LadyPower rendelőkbe 17 h után:

Budapest, Váci utca 63, tel: 20/5747284, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


Győr, Bartók Béla út 20, tel: 30/9321772, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


Miskolc, Széchenyi utca 46, tel: 20/5747284,  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Fontos üzenet 3

Gubás Péter Doktor Úr budapesti magánrendelése: Váci utca 63 sz fszt.

Időpont egyeztetése: 20/5747284, vagy a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. ,illetve Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.  email címeken.

Orvosi szótár - Hüvelysúly

Hüvelysúly

A hüvelysúly olyan tampon formájú gyógyászati segédeszköz- nem gésagolyó!-, mely a gátizomzat erősítését szolgálja. A hüvelybe helyezvén, a hüvelysúly egy izomösszehúzódást eredményező reakciót vált ki, így segitségével elkerülhető az a tipikus hiba, melyről a gátizomtornát abbahagyó hölgyek számolnak be. Ugyanis a gátizomtorna során gyakran nehezen lokalizálható a gátizomzati munka, és a hölgyek sokszor a hasi izmaikat húzzák össze a gátizomzat helyett, mely lefelé préseli a kismedence szerveit, így tovább gyengül a gátizomzat.

Hüvelysúly

Fontos kiemelni, hogy a sérves, süllyedéses- hólyagsérv, végbélsérv, hüvelysüllyedés, méhsüllyedés - panaszokkal küzdő hölgyek számára kezdetben érdemesebb fekve használni a hüvelysúlyt, ugyanis állva használva azt tapasztalhatják, hogy akár egy jelentősebb súlybetéttel rendelkező súly is bennmarad a hüvelyben erőfeszítés nélkül. Ilyen esetben arról van szó, hogy a sérvek miatt egyenetlenné vált hüvelyfal tartja meg a hüvelysúlyt, nem pedig a valós izommunka. Tehát a hüvelysúlyt mindaddig fekvő pozícióban kell használni, míg a sérves, süllyedéses tünetek szűnni nem kezdenek, bővebben lásd a komplex konzervatív terápia menüpontot, illetve:

http://www.ladypower.hu/index.php/hu/lady-power-komplex-terapia-elemei

Komolyabb sérvek, süllyedés esetén nem elégséges a hüvelysúly egyedülálló használata, szükséges lehet az elektrostimulációs kezelés, illetve a szilikon pesszárium.

Ön itt van: Home Orvosi szótár Hüvelysúly