GynoProtect

Szülés után is fitten

Fontos üzenet 1

A LadyPower komplex konzervatív terápiában alkalmazott programokat tartalmazó elektro stimulátor használatba vehető, információk az Epi-No ról: Budapest, tel: 20/5747284, Győr, tel: 30/9321772, Miskolc, tel: 20/5747284

Fontos üzenet 2

A konzervatív terápiára időpont egyeztetés a LadyPower rendelőkbe 17 h után:

Budapest, Váci utca 63, tel: 20/5747284, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


Győr, Bartók Béla út 20, tel: 30/9321772, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


Miskolc, Széchenyi utca 46, tel: 20/5747284,  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Fontos üzenet 3

Gubás Péter Doktor Úr budapesti magánrendelése: Váci utca 63 sz fszt.

Időpont egyeztetése: 20/5747284, vagy a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. ,illetve Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.  email címeken.

Orvosi szótár - Hólyagsérv - cystocele

Hólyagsérv- cystocele

Kötőszöveti meggyengülés következményeként alakul ki számos esetben leginkább a hüvelyi szülést követően. A beteg, a mellső hüvelyfal kitágulásának következményeként rendszerint azt tapasztalja, hogy a hüvely elveszti addigi rugalmas „cső” alakját, mivel a hólyag a hüvelybe türemkedik. Ha a problémát tapasztaló hölgy nem részesül megfelelő kezelésben, vagyis a gátizom nem tud kellőképpen megerősödni, az állapot rendszerint súlyosbodik, ami azt jelenti, hogy a hólyag annyira lesüllyedhet, hogy a hüvelyből alul ki is domborodik, kinyomva a mellső hüvelyfalat. Rosszabb esetben a beteg azt tapasztalhatja, hogy álló helyzetben akár „kislabda nagyságú” domborulat alakult ki a hüvelybemenet környékén.

Hólyagsérv (cystocele)

Sok érintett hölgy e folyamatot „természetesként” éli meg, mondván, hogy ez a „szüléssel együtt járó következmény”. Fontos azonban tudni, hogy a hólyagsérv nem csak esztétikailag, hanem fizikailag is okozhat igen komoly gondokat. A betegek derékfájásról, állandó húzó jellegű fájdalomról, folyamatos vizeletürítési ingerről, idegentest érzésről, szexuális érzékelésük drasztikus romlásáról számolnak be. A hólyagsérv kezelését legcélszerűbb konzervatív, azaz műtét nélküli úton elkezdeni. A konzervatív kezelési módok közül, az eddigi tapasztalatoknak megfelelően, leginkább a Lady Power komplex konzervatív terápia ajánlható, lásd www.ladypower.hu illetve honlapunkon a konzervatív terápia bal menüpont, amely a szilikon kocka pesszáriumok, a hüvelysúly és az elektrostimulációs kezelés hármasán alapul. A komplex konzervatív kezelés az esetek többségében eredményesnek bizonyul. Ha a fejlődés, meghatározott , alaposan feltárt okokból nem kielégítő, szóba kerülhet a műtéti megoldás is, azonban fontos tudni, hogy ennek eredményét is csak úgy lehet megtartani, ha a gátizomzatot megfelelő edzéssel karban tartjuk- hüvelysúly stb használata.

Bővebb információ: www.ladypower.hu

http://holyagserv.hu/

Ön itt van: Home Orvosi szótár Hólyagsérv - cystocele